- Broj stranica: 160
- Godina izdanja: 2009
- ISBN: 9788679280404
- Jezik izdanja: Srpski
- Pismo: latinica
- Uvez: tvrdi
- Visina: 24 cm
- Širina: 22 cm
- Težina: 750 g
- Nakladnik: Mladinska knjiga

TESTENINA SA STRAŠĆU
39,80 KM
U ovom izvanrednom kuvaru naći ćete sve što treba da znate o pripremi ukusnih jela od testenine.
On je, ne bez razloga, omiljen u celom svetu.
Osim što su zdravi ovi recepti su raznovrsni i jednostavni za pripremu, pa tako idealni za svakodnevne obroke, ali i svečane prilike.
Dovoljno je da samo prelistate ovaj sjajni kuvar i u tren oka ćete naći svoje nove omiljene recepte, u čemu će vam pomoći i predivne fotografije od kojih će vam porasti apetit!
Nema na stanju
SKU: 9788679280404
Dodatne informacije
Izdavač | Mladinska knjiga Beograd |
---|
Preporučujemo
VEGAN SVAKI DAN
Lucy Watson
Planetopija
Britanska aktivistica i ambasadorica PETA-e Lucy Watson u svojoj velikoj kuharici donosi recepte za svaku priliku i sve ukuse – od jednostavnih jela koja ćete pripremiti u tili čas, jela koji podržavaju vaše zdravlje, ili onih za svakodnevne obroke kod kuće i na poslu do onih kojima ćete počastiti najmilije pa i zadiviti zahtjevne goste. Od doručka do gozbe, ova je kuharica krcata neodoljivim veganskim poslasticama kao što su smoothie od cikle i čaja od hibiskusa, ružičasti pitta kruščići, salata od patlidžana i šipka, pogačice od kukuruza s pečenim rajčicama i avokadom, mediteranska riža, marokanski kus-kus s humusom i hrskavim slanutkom, proteinski lonac s crnom rižom, kremasta pita od gljiva i toskanskog kelja, puslice s kompotom od rabarbare i mnogi drugi.
O AUTORU:
Lucy Watson je aktivistica za prava životinja, ambasadorica PETA-e, glumica i model te se često pojavljuje u popularnim časopisima kao što su Grazia, Fabulous, HELLO, kao i na televiziji te surađuje s mnogim brendovima u kampanjama za zaštitu životinja. Kako bi podržala udruge koje se bave zaštitom okoliša i životinja diljem svijeta osnovala je i vlastitu tvrtku All Hearts. Prije nekoliko godina pokrenula je vlastiti brend etičkog i održivog nakita Creature Jewellery.
MOJA ZELENA KUHINJA
Gaz Oakley
Planetopija
Gaz Oakley, autor svjetske uspješnice Vegan 100 posto, planetarno poznat i kao @avantgardevegan, s razlogom ima više od milijun pratitelja na društvenim mrežama s kojima dijeli svoju strast za uzbudljivim veganskim jelima koja su slavlje za oko, dušu i nepce. U svojoj drugoj knjizi na hrvatskom jeziku Gaz donosi nove gurmanske recepte koji su jednostavniji, s uputama koje će vas voditi korak po korak, uz savjete i praktične napomene o sastavu i načinu pripreme. Od doručka do deserta, svaki je obrok eksplozija okusa u više od 70 fantastičnih veganskih recepata koje možete prilagoditi svojim potrebama, raspoloženju i rasporedu. Moja zelena kuhinja knjiga je uz koju će svatko poželjeti biti vegan.
O AUTORU:
Gaz Oakley postao je chef u Cardiffu u Walesu, u Velikoj Britaniji kad mu je bilo samo 15 godina. Otkako je odlučio postati vegan, profesionalne tehnike koje je naučio strasno i beskompromisno koristi kako bi osmislio predivna, inovativna veganska jela. Njegov Instagram profil i youtube kanal @avantgardevegan imaju više od milijun pratitelja i sve su njegove kuharice svjetske uspješnice, a prva Vegan 100 posto, prevedena je i na hrvatski. Gaz je čest gost diljem svijeta, a 2018. na gostovanju u Zagrebu svojim je jelima, ali i osobnošću oduševio i hrvatsku publiku.
KAKO POSTATI VEGAN
Kate Schuler
Planetopija
Veganuary je britanska dobrotvorna udruga s međunarodnim dosegom koja potiče ljude da iskuse veganstvo u siječnju (ili u bilo koje drugo doba godine) i pruža podršku i savjete za to razdoblje. Deseci tisuća ljudi iz više od 100 zemalja svijeta već su sudjelovali u ovom pokretu. Više informacija o životinjama, okolišu, prehrani, zdravlju, restoranima, slučajnim veganskim proizvodima, kupovini, preporučenom štivu i filmovima te stotinama biljnih recepata može se naći na njihovoj popularnoj stranci veganuary.com. Ova je knjiga sažetak svega bitnog što trebate znati o veganstvu, bilo da vas zanima što ono sve obuhvaća, bilo da želite znati više ili ga i sami iskušati: koji su glavni razlozi prelaska na veganstvo, koje su osnovne veganske namirnice, kako ih kupovati i kako prilagoditi prehranu u obitelji, što jesti vani ili kod prijatelja, kako se snaći na putovanju te nekoliko jelovnika i recepata za početak. Uz mnoštvo savjeta, primjera, dodatnih izvora, knjiga također daje podršku svima onima koji žele znati još više o veganstvu ili ostati vegani.
1 euro za Prijatelje životinja
Ako i vi volite i knjige i životinje razveselit će vas da od svakog prodanog primjerka sjajnih knjiga "Te divne životinje" i "Kako postati vegan" 1 euro doniramo udruzi Prijatelji životinja.Kupnjom ovih knjiga zajednički podržavamo rad Prijatelja životinja i njihove vrijedne projekte za zaštitu životinja te suosjećajno i održivo življenje.
Čitajte i budite prijatelji životinja
O AUTORU:
Kate Schuler prešla je na veganstvo 1992. godine nakon što se šokirala otkrićem da krave i kokoši ubijaju i u mliječnoj i u industriji jaja kao i u mesnoj. Od tada je radila s mnogim proveganskim udrugama i tvrtkama boreći se za svijet koji se uzda u biljke. Jedan od znakova napretka je taj da sada može u dućanima na kilometar i pol od svoje kuće kupiti deset vrsta veganskog sira. Kate živi u Sussexu, u Velikoj Britaniji, i dijeli svoj dom sa spašenim psima, zečevima i mačkom po imenu Jess, kojoj su se ona i njen partner Christopher zavjetovali da će joj vjerno služiti.
MOJI SRETNI KOLAČI
Maja Brekalo
Planetopija
Maja Brekalo, kreatorica bloga Delicious & Healthy by Maja, i autorica hit kuharice Moja sretna hrana u svojoj novoj knjizi donosi nam predivne kreativne deserte koji će vas oduševiti punoćom okusa i predivnim teksturama. Kao i uvijek, Maja prirodne i cjelovite sastojke maštovito kombinira u slasne divote koje su složenih okusa, a jednostavne za pripremu.
Majini kolači, torte, keksi, kolačići i pite prave su delicije, a ako ste mislili da je izrada cjelovitih i veganskih slastica zahtjevna i komplicirana, ova knjiga će vas potpuno razuvjeriti. U Mojim sretnim kolačima pronaći ćete veganske verzije klasika poput čokoladne torte, Sacher torte, švarcvaldske torte, vanilin kiflica, amaretta pa čak i čupavaca i brownieja. Mafini, vafli i palačinke obogatit će vaš doručak ili popodnevnu kavu, a sirove slastice će vas očarati intenzivnim svježim okusima.
Maja me uvijek oduševi sjajnim receptima koji su u isto vrijeme i cjeloviti i gurmanski, a tako su jednostavni da ih je lako ubaciti u užurbani raspored. Usto je odlična fotografkinja i stilistica hrane!
Maja Danica Pečanić, nagrađivana fotografkinja i stilistica hrane
U ovoj ćete knjizi naći zbirku predivnih i zdravih slastica koje će obožavati i vegani i oni koji to nisu. Htjet ćete ih sve isprobati!
Katie Higgins, autorica slavnog bloga Chocolate Covered Katie
Moji sretni kolači će vam pokazati da izrada cjelovitih zdravih kolača nije zahtjevna i zato je savršena za sve vas koji se tek upuštate u tu pustolovinu. Vjerujte mi, treba vam ova knjiga!
Anthea Cheng, autorica kuharice Incredible Plant-Based Desserts i bloga Rainbow Nourishments