Alice Sherwood otkrila je strašan svijet alergija na hranu kada je njezinom dvogodišnjem sinu ustanovljena alergija na jaja i orašaste plodove. Razočarana hranom koju mu je smjela pripremati, odlučila je izmisliti vlastite recepte. U knjizi ćete pronaći više od 100 ukusnih i slasnih recepata za osobe s alergijama: od hrskavih i ukusnih peciva, kremastih sladoleda i kolača koji se „tope u ustima“ sve do originalnih ideja za svečane večere iz mediteranske, azijske, meksičke ili britanske kuhinje. Četiri kuharice u jednoj knjizi – svaki recept možete pripremiti bez jednog ili više od četiri glavna alergena – bez jaja, mlijeka, orašastih plodova i glutena. Uz KUHARICU ZA ALERGIČARE nećete se osjećati kao da ste na strogoj i ograničenoj dijeti: svaki recept ima posebno označenu inačicu koja je baš kao stvorena za vaš problem.
Uživajte u 40 privlačnih talijanskih glavnih jela od ribe, koje je za vas odabrala Academia Barilla. U ovoj ćete knjižici naći recepte za najpoznatije talijanske recepte ali i mnoge ukusne i maštovite inačice jela od kojih će vam rasti zazubice.
Ta su jela vrlo lagana, ali istinski posebnoga okusa. Primjerice, božanstveni brancin u acqua pazza, ili ukusne dagnje na buzaru. Zatim, krepke sipice s graškom i nježna hobotnica s krumpirom; zamamni ražnjići s morskim plodovima u umaku salmoriglio, ili mirisni arbun s vrganjima. Neka od jela pomno su odabrana iz golema nasljeđa regionalnih kuhinja - usoljeni bakalar prava je delikatesa za gurmane kao i gusta juha jadranskih ribara ili iverak, s osebujnim umakom od rajčica.
Uronite u delikatese Mediterana, koji je talijanska kuhinja uvijek slavila s velikim nadahnućem.
JAJA, MLIJEKO I SIR
Autor: Grupa autora
Kuharica Jaja, mlijeko i sir pomoći će vam da uspostavite zdravu i uravnoteženu prehranu. I dok su jaja bogata kvalitetnim bjelančevinama, brojnim vitaminima te mineralima, mliječni nas proizvodi, osim što obiluju kalcijem, opskrbljuju i tzv. konjugiranom linolnom kiselinom, važnom u zaštiti od srčanog udara. Zašto ne biste novi radni dan započeli jajima Benedict, a za desert se počastili plutajućim otocima od pistacija? Ne znate što biste pripremili mališanima za užinu ili kako iznenaditi goste koji vam dolaze na ručak? A što kad imate manje od 30 minuta za pripravu ukusnog obroka? U 5 poglavlja otkrit ćete na koje sve načine možete kombinirati jaja, mlijeko i sir s drugim namirnicama. Kušajte kajganu sa sušenim lososom i koprom, palačinke sa sirom i brokulom, pirjane gambere s fetom, puding od riže s marelicama… i neka slavlje okusa i zdravlja započne!
Sve o juhama s kupusom koje potiču metabolizam i sagorijevaju masnoće bez gladovanja. Uz standardne inačice juhe su i nabolji recepti četiri vrhunska kuhara. Uz mnoštvo savjeta i informacija o svim vrstama namirnica, knjiga sadrži i kompletan program mršavljenja uz recepte za cijeli tjedan i za brzo vikend skidanje kilograma.