Kulinarski priručnik BRZA JELA Z ASVAKI DAN nephodan je svima koji ne žele gubiti dragocjeno vrijeme uz štednjak. Sada možete pripremiti ukusno, svježe i zdravo jelo čija će vam priprava oduzeti svega 30 minuta ili čak manje te će vam ostati dovoljno vremena za opuštanje nakon posla ili druženje s obitelji i prijateljima. Ova zbirka primamljivih recepata za brzu pripremu čak 365 jednostavnih i raznovrsnih jela oduševit će sve zaposlene osobe, ali i domaćice koje su se zaželjele maštovitih obroka.
Juhe, lagani obroci, riža i tjestenina i mahunarke, delicije s mesom i ribom, deserti ...zavirite u kulinarsku škrinjicu s blagom! Podijeljena u 11 preglednih poglavlja naša će vam kuharica otkriti mnoštvo izvrsnih recepata te tehnike pripreme namirnica i metode brzog kuhanja koje će vam uštedjeti vrijeme i novac. Bez muke i razmišljanja - zadivite ukućane sjajnim jelima svaki dan u godini!
JAJA, MLIJEKO I SIR
Autor: Grupa autora
Kuharica Jaja, mlijeko i sir pomoći će vam da uspostavite zdravu i uravnoteženu prehranu. I dok su jaja bogata kvalitetnim bjelančevinama, brojnim vitaminima te mineralima, mliječni nas proizvodi, osim što obiluju kalcijem, opskrbljuju i tzv. konjugiranom linolnom kiselinom, važnom u zaštiti od srčanog udara. Zašto ne biste novi radni dan započeli jajima Benedict, a za desert se počastili plutajućim otocima od pistacija? Ne znate što biste pripremili mališanima za užinu ili kako iznenaditi goste koji vam dolaze na ručak? A što kad imate manje od 30 minuta za pripravu ukusnog obroka? U 5 poglavlja otkrit ćete na koje sve načine možete kombinirati jaja, mlijeko i sir s drugim namirnicama. Kušajte kajganu sa sušenim lososom i koprom, palačinke sa sirom i brokulom, pirjane gambere s fetom, puding od riže s marelicama… i neka slavlje okusa i zdravlja započne!
Nema ništa lakše od toga da zamijesite tijesto od brašna, vode, kvasca i soli. Ništa nije jednostavnije od toga da rukama oblikujete oblike koje ćete zatim ispeći u pećnici. Pravljenje kruha je ritual, s unaprijed određenim koracima koji, jedan za drugim, vode do željenoga cilja. Nema potrebe za početničkom nervozom ili ukočenom potragom za savršenstvom. Kada pečete kruh, bitno je da imate vedar, pozitivan stav – da eksperimentirate, zabavljate se i da budete voljni pokušati ponovo. Sve što trebate jest slijediti neka osnovna pravila. Uživajte u 40 recepata za kruh, grisine, kekse i krekere iz bogate talijanske tradicije, koje je za vas odabrala Academia Barilla.
Sve o juhama s kupusom koje potiču metabolizam i sagorijevaju masnoće bez gladovanja. Uz standardne inačice juhe su i nabolji recepti četiri vrhunska kuhara. Uz mnoštvo savjeta i informacija o svim vrstama namirnica, knjiga sadrži i kompletan program mršavljenja uz recepte za cijeli tjedan i za brzo vikend skidanje kilograma.