fbpx
Akcija!

MALI KRAPINSKI PRAČOVJEK BABU (tvrdi uvez)

22,00 KM 27,20 KM

Babu, mali krapinski pračovjek, od svojih se vršnjaka razlikuje po tome što drukčije promatra svijet oko sebe. Njegovi snovi i vizije pomažu mu u bilježenju slika svakodnevice neandertalskog plemena koje živi u podnožju špilje nadomak plodne doline.
Iako im bi špilja mogla biti utočištem i skloništem od hladnog vremena, pleme neandertalaca (krapinskih praljudi) ne koristi je za život. Zemlja u to doba previše podrhtava, a praljudi to tumače kao gnjev bogova. Mali Babu, osim što slika po zidovima špilje, u potrazi za svojim prijateljem Girom – pripitomljenim vučićem – otkriva i selo sasvim drukčijih ljudi… Ondje će ostvariti i jedno neobično, ali jako lijepo prijateljstvo.

O autorici:

SNJEŽANA BABIĆ VIŠNJIĆ rođena je 1969. godine u Zagrebu. Diplomirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu Kroatistiku i južnoslavenske filologije, a danas na istom fakultetu završava doktorski studij. Gotovo tri desetljeća provela je u najvećim hrvatskim novinarskim kućama na poslovima lektorice, novinarke i urednice. Autorica je romana za djecu i mlade: ”Upomoć, mama se smanjila” (2003.), ”Janko među dinićima” (2004.), ”Kika i tajna uklete kuće” (2011.), ”No Name – Klinci s Ranžirnog” (2022.) i drugih.
“Mali krapinski pračovjek Babu” (2012.) nagrađen je nagradom Mate Lovrak kao roman godine za djecu, ”Krugovi na vodi” (2015.) nagradom Grigor Vitez, a slikovnica ”Park u oblacima” (2020.) nagradom Ovca u kutiji.
Do sada je napisala 14 drama, a piše i poeziju i kratke priče. Autorica je i romana za odrasle ”Kocke od maka” (2019.).
Predsjednica je Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade gdje je i urednica tiskanih izdanja, članica Društva hrvatskih književnika. Predaje na Sveučilištu Vern i vodi radionice pisanja u CeKaPe-u za djecu i odrasle.

Više informacija

Na zalihi

SKU: 9789531436052

Broj stranica:196
Godina izdanja:2024.
ISBN:9789531436052
Uvez:tvrdi
Dimenzije:13 x 19 cm
Težina:275 g

Dodatne informacije

Autor

Snježana Babić Višnjić

Izdavač

Mozaik knjiga

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “MALI KRAPINSKI PRAČOVJEK BABU (tvrdi uvez)”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pratite nas na socijalnim mrežama

Ostanite u toku sa najnovijim objavama na našim oficijelnim profilima

Pozadinska ilustracija