fbpx

SVE ŠTO JE OSTALO NEREČENO

42,00 KM

Tom Monderath uživa u ljubavnoj sreći koju je pronašao s Jenny i njezinim sinčićem Carlom – obitelj, nešto od čega je cijeli život bježao, sada mu je postala izvor radosti i spokoja. No ljubavnu idilu remeti činjenica da se Greti, njegovoj majci oboljeloj od Alzheimerove bolesti, stanje pogoršava. Usto, u njegovu se životu iznenada pojavio Henk, čovjek koji tvrdi da imaju zajedničkog oca. Tomu je već i nedavno saznanje da ima polusestru uzburkalo inače dovoljno uzbudljiv život televizijskog celebrityja, no pojava polubrata jednostavno je previše za njega i najradije se ne bi dublje upoznavao s njim niti kopao po prošlosti. Osobito stoga što je Henk sin njegova oca Konrada, šutljivog čovjeka s kojim Tom nikada nije ostvario prisan odnos. No Jenny, po prirodi radoznala, i Henk pronašli su zajednički jezik i zdušno se primaju istraživanja o Konradovoj prošlosti.

Konrad Monderath, cijenjeni kelnski liječnik, nije imao lak život. Još kao nezreo mladić doživio je sve strahote ratnih razaranja, a i sâm se borio u ratu te završio u američkom ratnom zarobljeništvu, gdje se suočio s teškim fizičkim radom, ali i preispitivanjem vlastitih uvjerenja. Kasnih 1940-ih stigao je u Heidelberg gdje se zaljubio u Gretu, mladu, pomalo tajanstvenu ženu s čijom se usamljenošću lako mogao povezati. Kada oboje odluče ostaviti prošlost za sobom, i ne slute da će ih jedna tajna iz najmračnijeg razdoblja njemačkog nacizma poput utvare pratiti cijeli život…

Sve što je ostalo nerečeno nastavak je bestselera Greta – godine ljubavi, godine sjećanja, no ovaj je put Susanne Abel priču ispripovijedala iz druge perspektive ponovno podrobno istraživši povijesne događaje i vješto ih pretočivši u fikciju.

“Rijedak književni biser. Priču o Tomovoj i Gretinoj obitelji trebalo bi uvrstiti u školsku lektiru.” – WDR

O autoru:
Susanne Abel je njemačka autorica i redateljica poznata po svom radu u televizijskoj produkciji i književnosti. Rođena je 1970. godine u Bad Bergzabernu, Njemačka. Abel je stekla obrazovanje u području pedagogije i umjetnosti prije nego što je odlučila nastaviti karijeru u medijima i književnosti.

Nakon završetka studija, Susanne Abel se usmjerila na televizijsku produkciju, gdje je radila kao redateljica i scenaristica. Njezin rad u televiziji obuhvaća razne dokumentarne filmove i emisije, gdje je stekla reputaciju za svoj pažljiv i dubinski pristup temama koje obrađuje.

U književnosti se proslavila svojim debitantskim romanom “Stay Away from Gretchen” (njem. “Stay Away from Gretchen – Eine unmögliche Liebe”), objavljenim 2021. godine. Ovaj roman, koji je postao bestseler, istražuje kompleksne teme ljubavi, sjećanja i obiteljskih tajni, često se oslanjajući na povijesne događaje kao pozadinu za priču. Roman je osvojio srca čitatelja zbog svog emotivnog dubinskog prikaza i vještog pripovijedanja.

Abelina sposobnost da spoji povijesne elemente s osobnim pričama likova čini njena djela posebnima i rezonantnima za široku publiku. Njeni likovi često se suočavaju s prošlošću, otkrivajući duboko ukorijenjene tajne i istine koje oblikuju njihove živote.

Sve što je ostalo nerečeno nastavak je bestselera Greta – godine ljubavi, godine sjećanja.

Više informacija

Nema na zalihi

SKU: 9789538400230
Kategorija:

Broj stranica:462
Godina izdanja:2024.
ISBN:9789538400230
Prevoditelj:Sanja Gjenero
Uvez:meki
Dimenzije:15 x 22.8 cm
Težina:550 g
Nakladnik: Sonatina

Dodatne informacije

Autor

Susanne Abel

Izdavač

Susanne Abel

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “SVE ŠTO JE OSTALO NEREČENO”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pratite nas na socijalnim mrežama

Ostanite u toku sa najnovijim objavama na našim oficijelnim profilima

Pozadinska ilustracija