
VELIKA KNJIGA POVRĆA-RD
89,90 KM
Vrtlarenje – Zdravlje – Ljepota – Rukotvorine – Kuhanje
U ovoj knjizi opisano je više od 50 vrsti povrća, od domaćeg do egzotičnih i neobičnih sorti.
Pročitajte i otkrijte:
- kako uzgojiti povrće u vrtu ili na malim prostorima, kako se riješiti nametnika i raznih problema
- kako ih koristiti povrće u izradi krema, šampona, maski i raznih ljekovitih pripravaka kako biste poboljšali svoje zdravlje i pridonijeli ljepoti
- 120 recepata za zdrava i ukusna predjela, juhe, glavna jela i slastice
- kako izraditi razne zabavne i lijepe rukotvorine koje će vam koristiti u vrtu i kući…
Prepuna prekrasnih fotografija i korisnih informacija i savjeta, Velika knjiga povrća nezaobilazan je priručnik za svakoga tko želi uzgajati povrće, poboljšati svoje zdravlje i zabaviti se.
Nema na stanju
SKU: 9789531417150
Kategorija: Kuharice
Dodatne informacije
Autor | Aleksandra Stella Škec |
---|---|
Izdavač | Mozaik knjiga |
Preporučujemo
SVE ZA 30 MINUTA
Jamie Oliver
Mozaik knjiga
Ako ne znate šta biste danas kuhali, pronađite inspiraciju u bestseleru Jamieja Olivera – kuharici Sve za 30 minuta.
Ovaj kulinarski priručnik u cijelosti je posvećen onome za čime traga većina ljudi – superbrzim, ukusnim i hranjivim jelima koja možete pripremiti u trenu – za samo pola sata. Ovdje ćete naći recepte za pripremu najbržih i najjednostavnijih jela u kojima ćete istinski uživati.
Jamie Oliver pokazat će vam kako pripremiti kompletan obrok, a da pritom utrošite onoliko vremena koliko bi vam inače bilo potrebno za pripremu samo jednog jela. Začudit će vas što sve možete pripremiti za samo trideset minuta. Pritom nećete morati žrtvovati kvalitetu. Tajna je u dobroj organizaciji, brzom radu i korištenju trikova uz pomoć kojih će se ukusna jela naći na vašem stolu za tili čas.
Svaki je obrok pažljivo osmišljen. Jamie je složio kompletne menije jela koja se međusobno izvrsno slažu, a recepte je predstavio na jedinstven način koji je lako slijediti. Ovakvim kuhanjem mudro ćete iskoristiti svaku minutu svog vremena, pritom se dobro zabaviti i ponovno zagospodariti vlastitom kuhinjom.
O autoru:
Jamie Oliver globalni je fenomen na području kulinarstva i podizanja svijesti o prehrani. Tokom šesnaestogodišnje medijske karijere, nadahnuo je milione ljudi da počnu kuhati od samih temelja te da konzumiraju svježu i ukusnu hranu. Nakon školovanja u glasovitome River Caféu uočila ga je jedna producentska tvrtka i tako je nastala kulinarska televizijska emisija Goli kuhar.
Redovito piše za svoj Jamie Magazine, pojavljuje se na kanalima na YouTubeu pod nazivom Oliver’s Food Tube i Drinks Tube, ima pet nagrađenih aplikacija, a dosad je objavio šesnaest bestselera s receptima. Sve knjige prate i istoimene televizijske serije. Sa suprugom i djecom živi u Londonu i Essexu.
SUPERHRANA ZA SVAKI DAN/J.O.
Jamie Oliver
Mozaik knjiga
U ovoj knjizi želim vam pomoći da veći dio vremena na području prehrane donosite ispravne odluke.
Smatram da je moja zadaća s ovom knjigom bila krenuti u svijet, učiti od nekih od najboljih stručnjaka za zdravlje i prehranu koji uopće postoje – liječnika, znanstvenika, profesora – te otputovati na neka od najzdravijih mjesta na svijetu, upiti koliko je moguće više informacija, pa vas onda izvijestiti o najvažnijim spoznajama. Upravo sam to i učinio, uz pomoć tridesetogodišnjeg iskustva pripremio ove slasne recepte te vam ponudio i prave male bisere superkorisnih informacija koje će vam dobro doći u svakodnevnome životu!
Stoga, bez obzira na to koji recept odaberete iz pojedinog poglavlja – a u ponudi imate najmanje 30 mogućnosti za doručak, 30 za ručak i 30 za večeru ili međuobroke i pića – ta će vam jela ponajprije pobuditi okusne pupoljke i zasititi vas. No budite sigurni i da će se uklopiti u dnevni raspored kalorija koje će vas uistinu držati na pravome putu (manje od 400 kalorija za doručak i manje od 600 za ručak ili večeru), tako da će vam ostati više nego dovoljno slobodnog prostora za grickalice i piće.
Odaberete li samo poneku ideju iz ove knjige, počet ćete drukčije razmišljati o hrani i njezinoj moći da izravno utječe na vas, i tjelesno i mentalno, što će vas nadahnuti da pozitivno promijenite ne samo način na koji jedete, nego i, nadam se, prehrambene navike osoba koje vas okružuju. Hranu treba cijeniti, dijeliti je i u njoj uživati, a zdrava i hranjiva jela trebaju biti šarolika, ukusna i, što je najvažnije, zabavna.
Od svega je najvažnije što vam mogu obećati da su svi recepti na ovim stranicama dobar prehrambeni izbor.
Budite ZDRAVI I SRETNI!
Vaš, Jamie Oliver
O autoru:
Jamie Oliver globalni je fenomen na području kulinarstva i podizanja svijesti o prehrani. Tijekom šesnaestogodišnje medijske karijere, nadahnuo je milijune ljudi da počnu kuhati od samih temelja, te da konzumiraju svježu i ukusnu hranu. Njegova dobrotvorna zaklada, Jamie Oliver Food Foundation, te godišnja priredba Dan prehrambene revolucije, nastoje prehrambenom edukacijom poboljšati život ljudi širom svijeta. Jamie je počeo kuhati u roditeljskome pubu, Cricketers, u Claveringu, u Essexu, još kao osmogodišnjak. Nakon školovanja, počeo je raditi kao kuhar. U glasovitome River Caféu uočila ga je jedna producentska tvrtka i tako je nastao “Goli kuhar”.
Godine 2001. Jamie je nadrastao tu ulogu i u Londonu otvorio restoran Fifteen, u kojem se mladi otpadnici od društva i dalje obučavaju za poslove u ugostiteljskoj djelatnosti. Nekoliko godina predvodio je pozive za promjenu kvalitete školske prehrane u Ujedinjenom Kraljevstvu, zahvaljujući čemu je došlo do velikih promjena u školskim kuhinjama. Njegova zaklada vodi restoran Fifteen, kao i program za mlade naučnike u Londonu, a srodne restorane ima i u Cornwallu i Amsterdamu. Praktične kuharske vještine poučava u sklopu centara Ministarstvo prehrane, i u Ujedinjenom Kraljevstvu i u Australiji. Osmislio je i srednjoškolski edukacijski program “Jamiejeve vještine kuhanja kod kuće”, te “Projekt povrtnjak” za osnovne škole, kojim oživljuje magiju uzgoja i pripreme hrane. Zaklada djeluje i širom SAD-a, u škole, tvrtke i zajednice donoseći bolju informiranost o prehrani, uz partnerske odnose kojima ti programi dopiru do još više ljudi. Redovito piše za svoj Jamie Magazine, pojavljuje se na kanalima na YouTubeu pod nazivom Oliver’s Food Tube i Drinks Tube, ima pet nagrađenih aplikacija, a dosadje objavio šesnaest bestselera s receptima. Sve knjige prate i istoimene televizijske serije. Jamie sa suprugom Jools i djecom Poppy, Diasy, Petal i Buddyjem živi u Londonu i Essexu.
VOĆNI KOLAČI
Grupa autora
Mozaik knjiga
Voćni kolači neizostavni su dio svake ponude slastica, pa i one u vašemu domu. Njihovom slasnom okusu i voćnoj svježini uistinu je teško odoljeti, a vrlo ih je lako pripremiti u kratkom vremenu. Kako su voćni kolači uistinu kolači za svaku prigodu, tako ćete pomoću ove knjige recepata uvijek na stolu moći imati nešto novo, što vaši ukućani nisu do sada probali. Niz svježih i inovativnih recepata za voćne kolače doprinijet će raznolikosti svake kuhinje.
JAJA, MLIJEKO I SIR
Mozaik knjiga
JAJA, MLIJEKO I SIR
Autor: Grupa autora
Kuharica Jaja, mlijeko i sir pomoći će vam da uspostavite zdravu i uravnoteženu prehranu. I dok su jaja bogata kvalitetnim bjelančevinama, brojnim vitaminima te mineralima, mliječni nas proizvodi, osim što obiluju kalcijem, opskrbljuju i tzv. konjugiranom linolnom kiselinom, važnom u zaštiti od srčanog udara. Zašto ne biste novi radni dan započeli jajima Benedict, a za desert se počastili plutajućim otocima od pistacija? Ne znate što biste pripremili mališanima za užinu ili kako iznenaditi goste koji vam dolaze na ručak? A što kad imate manje od 30 minuta za pripravu ukusnog obroka? U 5 poglavlja otkrit ćete na koje sve načine možete kombinirati jaja, mlijeko i sir s drugim namirnicama. Kušajte kajganu sa sušenim lososom i koprom, palačinke sa sirom i brokulom, pirjane gambere s fetom, puding od riže s marelicama… i neka slavlje okusa i zdravlja započne!