
TJESTENINA-RD
39,80 KM
Sadržaj:
-Uvod
-Savršena tjestenina
-Tjestenina kao predjelo
-Za maksimalnu vitalnost
-Brza tjestenina
-Snaga svakodnevne tjestenine
-Posebno ukusna tjestenina
Samo 1 komada na stanju
Kupi i osvoji 40 poena!SKU: 9789531403269
Kategorija: Kuharski priručnici
Preporučujemo
HRVATSKE JUHE,PRILOZI I SALATE
Mozaik knjiga
HRVATSKE JUHE, PRILOZI l SALATE
predstavljaju Vam 50 prepoznatljivih juha, priloga i salata, tradicionalno prisutnih u hrvatskoj nacionalnoj kuhinji. Svako od navedenih jela u gastronomskom smislu izvorno prezentira našu zemlju jer smo ih izabirali iz tradicionalne dalmatinske, istarsko-primorske, slavonske te zagrebačko-zagorske kuhinje.
Recepti sadrže tekstualni i slikovni opis kako korak-po-korak ukusno pripremiti pojedino jelo.
Ove će juhe, prilozi i salate zasigurno i gurmanski i zorno obogatiti objed u svakoj prigodi, bio to obiteljski ručak ili onaj slavljenički.
Prateći naše recepte i fotografije, uvjereni smo, Vaš će kulinarski trud
biti bogato nagrađen.
Dobar tek!
PET SASTOJAKA – CEO RUČAK
Mladinska knjiga Beograd
U današnje užurbano doba malo ko ima vremena za dugotrajna pripremanja hrane i neretko se hranimo nezdravo, prikrivajući pri tom stvarni ukus hrane različitim veštačkim umacima i dodacima.
Izuzetni novi kulinarski priručnik PET SASTOJAKA – CEO RUČAK omogući će vam da iznova otkrijete sasvim prirodni ukus namirnica jer vam za svako predstavljeno jelo treba samo pet sastojaka. Uživaćete u istinskom ukusu, a pri tom ćete uštedeti novac, ali i dragoceno vreme koje biste, umesto u kuhinji, mogli da provodite s najmilijima.
Čak 320 sjajnih recepata – od laganih obroka, supa i salata do testenine, morskih plodova, jela s mesom kao i deserata – pomoći će i onima manje iskusnima da s lakoćom pripreme brojna jela koja će oduševiti porodicu ili prijatelje.
Jagnjetina s pestom i mladim krompirom, pirinčani rezanci s jajima i pečurkama, biftek s 5 začina i spanaćem, čorba od pečene paprike, sorbet od čokolade i mente, krema od kupina samo su deo ove riznice recepata.
Ilustrovan privlačnim fotografijama, ovaj će vam kuvar pokazati kako s tako malo sastojaka možete pripremiti pravu gozbu ukusa i mirisa!
BEČKA KUHINJA
Zimmel Suzanne
Mozaik knjiga
BEČKA KUHINJA je kuharica sa šarmom i duhom.
Ova je knjiga prekrasna posveta Beču, Bečanima, njihovu načinu života i kuhinji koju treba upoznati. Beč je grad pun proturječnosti: uredan i neobuzdan, urban i idiličan, klasičan i pun ideja. A takvi su i recepti nagrađivane blogerice Susanne Zimmel, Frau Ziii.
U njenoj su se kuhinji spojili utjecaji svih država bivše monarhije, s kojima je bečka kuhinja postala bogatija i zanimljivija. Gospođu Ziii inspirirala je za pisanje kuharice njezina baka, koja je pripremala ukusna tradicionalna jela: goveđu juhu s domaćim rezancima, palačinke, gulaš, mramorni kolač ili carski drobljenac.
Gospođa Ziii usput objašnjava zašto se kiseli krastavci u Beču zovu krokodili, pripovijeda nam o susretima na bečkoj tržnici Naschmarkt i o berbi marelica u Wachauu. Ujedno nam sve to dočarava dojmljivim slikama Beča i njegove okolice.
Otkrijte ponovno poslastice iz djetinjstva i otputujte u skrivene kutke Beča i njegove prekrasne okolice!
Susanne Zimmel, rođena u Linzu, voljela je kuhati od malih nogu, dok se još igrala s lutkama. U tinejdžerskoj dobi predano se bavila pečenjem kolača, a poslije toga ozbiljno se posvetila kuhanju. U Beč se preselila kako bi studirala ekonomiju. Kao studentica radila je u jednoj gostionici, najprije u posluživanju, a poslije u kuhinji, gdje je naučila mnogo o bečkoj prehrambenoj kulturi i tradicionalnim jelima. Gospođa Zimmel danas živi sa suprugom i kćeri u bečkom predgrađu. Na svojem blogu o hrani ziiikocht.at već nekoliko godina oduševljava čitatelje pričama, fotografijama i receptima, ne samo iz austrijske kuhinje nego i cijeloga svijeta.
PEKARNICA I SLASTIČARNICA U VAŠEM DOMU
Grupa autora
Mozaik knjiga
Priručnik Pekarnica i slastičarnica u vašem domu donosi više od 100 slasnih recepata za hljeb, pekarske proizvode i slastice iz vašeg doma.
Pekarski i slastičarski majstori brižno skrivaju svoje recepte i nerado otkrivaju male ali kljucne tajne postupaka. To ne vrijedi za autore ove knjige, učitelje pečenja i slastičarstva. Oni svoje znanje svakodnevno dijele učenicima i potiču ih na stvaranje. Inspiraciju za vrhunske proizvode crpe iz tradicije i dodaju joj prstohvat suvremenoga, a obzore šire i u inozemstvu.
U knjizi PEKARnica i SLATIČARnica u vašem domu više je od 100 recepata za raznovrsne kruhove, pekarske proizvode i slastice. Napisani su precizno, razumljivo, za one s iskustvom ali i za početnike. Započnite dan svježim heljdinim hljebom s orasima, hrskavim francuskim baguettom ili finskim raženim kruhom. Poklade zašarenite munkkijima, finskim krafnama. Uživajte u jastučićima sa sezamom, šarenim makaronima ili domaćim snickersima. Vratite se u djetinjstvo okusima gibanice, princes-krafni i indijanera ili zadivite goste tortama s obiljem čokolade ili sa zdravim sirovim sastojcima. Izbor je neograničen!
Uzmite si vremena i što više stvarajte! Uživajte uz čarobne delicije i u dobrom društvu!