
TJESTENINA-RD
39,80 KM
Sadržaj:
-Uvod
-Savršena tjestenina
-Tjestenina kao predjelo
-Za maksimalnu vitalnost
-Brza tjestenina
-Snaga svakodnevne tjestenine
-Posebno ukusna tjestenina
Samo 1 komada na stanju
SKU: 9789531403269
Kategorija: Kuharski priručnici
Preporučujemo
PET SASTOJAKA – CEO RUČAK
Mladinska knjiga Beograd
U današnje užurbano doba malo ko ima vremena za dugotrajna pripremanja hrane i neretko se hranimo nezdravo, prikrivajući pri tom stvarni ukus hrane različitim veštačkim umacima i dodacima.
Izuzetni novi kulinarski priručnik PET SASTOJAKA – CEO RUČAK omogući će vam da iznova otkrijete sasvim prirodni ukus namirnica jer vam za svako predstavljeno jelo treba samo pet sastojaka. Uživaćete u istinskom ukusu, a pri tom ćete uštedeti novac, ali i dragoceno vreme koje biste, umesto u kuhinji, mogli da provodite s najmilijima.
Čak 320 sjajnih recepata – od laganih obroka, supa i salata do testenine, morskih plodova, jela s mesom kao i deserata – pomoći će i onima manje iskusnima da s lakoćom pripreme brojna jela koja će oduševiti porodicu ili prijatelje.
Jagnjetina s pestom i mladim krompirom, pirinčani rezanci s jajima i pečurkama, biftek s 5 začina i spanaćem, čorba od pečene paprike, sorbet od čokolade i mente, krema od kupina samo su deo ove riznice recepata.
Ilustrovan privlačnim fotografijama, ovaj će vam kuvar pokazati kako s tako malo sastojaka možete pripremiti pravu gozbu ukusa i mirisa!
JEDAN: Sve u jednoj posudi
Jamie Oliver
Mozaik knjiga
Jedan: Sve u jednoj posudi nova je kuharica jednog od globalno najpriznatijih kuhara ekonomično je i praktično štivo koje sva jela pokušava svrstati – u isti lonac.
Jamie Oliver jedan je od najpriznatijih kuhara današnjice, no njegov je kulinarski um i dalje nepresušan izvor recepata. Osmišljeni u suradnji s uspješnim britanskim nutricionistima, njegovi recepti, osim što su vrlo ukusni, prate sva načela zdrave i pravilne ishrane. U svome najnovijem djelu, kuharici Jedan, Oliver sva ta saznanja prikuplja i kombinira na nove načine kako bi svako jelo mogao pripremiti u samo jednoj posudi. Recepti koje pritom nudi iznimno su domišljati, ukusni i opojnih mirisa, ali i vrlo praktični i ekonomični te iznimno laki i brzi za pripremiti.
O autoru kuharice Jedan: Sve u jednoj posudi :
Jamie Oliver globalni je fenomen na području kulinarstva i podizanja svijesti o prehrani. Tijekom dugačke medijske karijere nadahnuo je milijune ljudi da počnu kuhati te da konzumiraju svježu i ukusnu hranu. Jamie je počeo kuhati u roditeljskome pubu još kao osmogodišnjak, a nakon školovanja počeo je raditi kao kuhar. U glasovitome River Caféu uočila ga je jedna producentska tvrtka i tako je nastao Goli kuhar. Dosad je objavio mnoštvo bestselera s receptima, a sve knjige prate i istoimene televizijske serije. Jamie sa suprugom Jools i djecom živi u Londonu i Essexu.
MAHUNARKE-recepti (2)
Planetopija
Da su mahunarke raznovrsne, hranjive, ukusne i ljekovite te da ih je moguće pripremiti na različite maštovite načine otkrila nam je Ana Janjatović Zorica u svojoj novoj kuharici. Tridesetak jednostavnih recepata za svaku sezonu otkrivaju kako se mahunarke mogu pripremiti kao samostalni prilozi ili u kombinaciji s različitim povrćem: ukiseljenim, kuhanim, pirjanim, sirovim; sa žitaricama; kao namazi, punjenja i variva te se u njihovom korištenju zaista lijepo možete poigrati s različitim ukusnim sastojcima. Više o različitim vrstama mahunarki, njihovoj optimalnoj pripremi, o tome kako ih čuvati i s čim ih kombinirati saznat ćete u ovoj jedinstvenoj kuharici. Uživajte u šarolikom obilju mahunarki!
O AUTORU:
Ana Janjatović Zorica s makrobiotičkim načinom življenja upoznaje se 1987. i od tada se educira kroz brojne seminare domaćih i stranih stručnjaka s tog područja. Između ostalog, završila je prvi stupanj Kushijevog Instituta u Londonu 1989., Školu prirodne kuhinje u Makronovi početkom 90-ih te četvrti stupanj Međunarodne shiatsku škole u Zagrebu. Surađivala je u pripremi fotografija za kuharicu za djecu Kuham i jedem zdravo, Jadranke Boban Pejić. U centru Makronova od 1994. održava seminare i radionice kuhanja i s užitkom dijeli svoje iskustvo s polaznicima. Suradnica je na programu Škole prirodne kuhinje u Makronovi.
Autorica je kuharica Tofu i Složenci i variva, te urednica knjige Makrobiotika - put zdravlja, sreće i mira, Michija Kushija.
73,90 KM