KUHARICA ZA DJECU
15,90 KM
Pomoću recepata popraćenih slikama korak po korak,»Kuharica za djecu« upoznaje kuhare početnikes jednostavnom pripravom zdravih i ukusnih jela.
Nema na zalihi
Preporučujemo
PREHRANA U SKLADU S KRVNOM GRUPOM
Mozaik knjiga
Revolucionane nove spoznaje o prehrani !
Prehrana usklađena sa krvnom grupom:
- vodi do idealne tjelesne težine
- jača imunološki sustav i štiti od bolesti
- daje snagu i vitalnost
- donosi dobro raspoloženje i emocionalnu stabilnost
Preporuke:
- krvna grupa 0: puno mesa, ribe, i ponešto povrća
- kvna grupa A: puno povrća i žitarica
- krvna grupa B: mliječni proizvodi, jaja i povrće
- krvna grupa AB: sve namirnice, ali malo mesa i puno ribe
Savjeti, detaljan plan prehrane i recepti.
"Svaka krvna grupa sadrži genetski zapis o prehrani i ponašanju svojih dalekih predaka a to presudno utječe na naš organizam."
JAJA, MLIJEKO I SIR
Mozaik knjiga
JAJA, MLIJEKO I SIR
Autor: Grupa autora
Kuharica Jaja, mlijeko i sir pomoći će vam da uspostavite zdravu i uravnoteženu prehranu. I dok su jaja bogata kvalitetnim bjelančevinama, brojnim vitaminima te mineralima, mliječni nas proizvodi, osim što obiluju kalcijem, opskrbljuju i tzv. konjugiranom linolnom kiselinom, važnom u zaštiti od srčanog udara. Zašto ne biste novi radni dan započeli jajima Benedict, a za desert se počastili plutajućim otocima od pistacija? Ne znate što biste pripremili mališanima za užinu ili kako iznenaditi goste koji vam dolaze na ručak? A što kad imate manje od 30 minuta za pripravu ukusnog obroka? U 5 poglavlja otkrit ćete na koje sve načine možete kombinirati jaja, mlijeko i sir s drugim namirnicama. Kušajte kajganu sa sušenim lososom i koprom, palačinke sa sirom i brokulom, pirjane gambere s fetom, puding od riže s marelicama… i neka slavlje okusa i zdravlja započne!
-20%
11,90 KM
14,90 KM
RIBA-ACADEMIA BARILLA
Academia Barilla
Mozaik knjiga
Uživajte u 40 privlačnih talijanskih glavnih jela od ribe, koje je za vas odabrala Academia Barilla. U ovoj ćete knjižici naći recepte za najpoznatije talijanske recepte ali i mnoge ukusne i maštovite inačice jela od kojih će vam rasti zazubice.
Ta su jela vrlo lagana, ali istinski posebnoga okusa. Primjerice, božanstveni brancin u acqua pazza, ili ukusne dagnje na buzaru. Zatim, krepke sipice s graškom i nježna hobotnica s krumpirom; zamamni ražnjići s morskim plodovima u umaku salmoriglio, ili mirisni arbun s vrganjima. Neka od jela pomno su odabrana iz golema nasljeđa regionalnih kuhinja - usoljeni bakalar prava je delikatesa za gurmane kao i gusta juha jadranskih ribara ili iverak, s osebujnim umakom od rajčica.
Uronite u delikatese Mediterana, koji je talijanska kuhinja uvijek slavila s velikim nadahnućem.
-20%
15,90 KM
19,90 KM
JELA SA ŽLICOM
Terezija Crnetić
Mozaik knjiga
Često se može čuti kako netko u restoranu ili kod kuće kaže da bi rado pojeo nešto sa žlicom, tj. kakvo jednostavno jelo koje podsjeća na kuhinju mama i baka. U ovoj ćete kuharici naći obilje takvih recepata za pripremu jednostavnih i ukusnih tradicionalnih jela, kojima je zajedničko obilježje to što su cijenom i načinom pripreme dostupna svima. Ona je prvenstveno namijenjena onima koji žele smanjiti troškove prehrane ali, u isto vrijeme, zadržati kvalitetu i ravnotežu hranjivih tvari potrebnih zdravom organizmu.