fbpx

FOLIRANTI ORLOVOG VIJEKA

Istrazujuci puteve koji vode do pozitivnih promjena pokusali smo napraviti, na vjerujemo originalan nacin, nesto sto ce ostaviti traga u ovom vremenu..nesto sto ce za neke mlade duse, koji jos nisu izgubili osjecaj vjere da je sve moguce, biti ugaoni kamen u vjerovanju da je moguca bolja verzija sebe, drustva i drzave kao drustvene potrebe.

  • Ako pod uspjehom podrazumjevamo fotografiju trenutka u nasoj svijesti na kojoj se vidi mala promjena koja je bila nas cilj, mirne duse mozemo reci – USPJELI SMO!

Mi smo samo izabrali svijetli trenutak iz kolektivne proslosti prastare zemlje Bosne kao motiv i moguci argument koji ohrabruje da izgradimo zajednicu prema nasim potrebama. Ono sto smo zeljeli, ostvarili smo…PA NEKA NAS NEKO NADMASI.

Ako zlobnici misle da se novcem sve moze, neka pokusaju da naprave nesto slicno, bar upola, pogotovo u ovoj sredini koja melje izvrsnost… u sredini u kojoj nisu potrebni knjizevnici, muzicari, naucnici, sportisti i njihovi uspjesi, ljekari, putevi, ulicna rasvjeta, djeciji slageri, knjizare, sigurnost, stecci, ciste ulice, obrazovne emisije, kvalitetno obrazovanje, voda, u sredini u kojoj na masovni odlazak stanovnistva represivni drzavni aparat odgovara povecanjem akciza, fiskalnih i parafiskalnih nameta onima koji zele ili nemaju kud nego da ostanu, u sredini u kojoj svaka zlatara moze krasti nasu ideju i umnozavati prsten pecatnjak za koji smo pribavili sve dozvole, u sredini u kojoj se stite ubice djece i velicaju ratni zlocinci.

Neka napravi neko nesto slicno u sredini koja je ismijala sve svoje sto postoji i koju nista vise ne zanima sem da ide nizdlaku KRMKU, da suti, trpi i zivotinjari dok sve ne pukne.

Mi se svo vrijeme obracamo onima koji su u manjini i zato svoj uspjeh tj. trenutak u kom ste nam uzvratili priznanjem imamo zahvaliti maloj grupi ljudi koja bosansku kulturu drzi na aparatima i koja joj jos uvijek daje razlog da i u ovim vremenima sveopce redukcije zivota kako-tako, ipak opstaje.

Temeljem naseg iskustva koje ne mozemo do kraja prenijeti niti imamo tu ambiciju, zelimo prenijeti poruku svima koji se jos nisu otrijeznili da uzmu stvari u svoje ruke, urade sve sto mogu da postanu bolja verzija sebe i postepeno promijene i ovu zemlju koju foliranti na vlasti orlovog vijeka vode bez plana u nigdje i nikud sa jednim jedinim ciljem…da nas jasu i dalje i jos…dok god mogu!

SKROUZ

Ilustracija separatora

Pratite nas na socijalnim mrežama

Ostanite u toku sa najnovijim objavama na našim oficijelnim profilima

Pozadinska ilustracija