fbpx

KLUB KNJIGE – PLEMENITA BAŠTINA

Klub knjige plemenita baština želi okupiti zainteresirane pojedince oko ideje da se napravi ozbiljna produkcija lijepih i ozbiljnih knjiga na našem jeziku i o bosanskohercegovačkim temama.  Kulturološki orjentisan, klub knjige plemenita baština je asocijacija članova koji aktivno podržavaju naš izdavački koncept afirmacije i vidljivosti kulturnohistorijskog naslijeđa i promicanje kulture pisane riječi o nama samima i o zemlji koju smo naslijedili od svojih predaka. O toj zemlji trebamo najviše znati jer što više saznajemo to ćemo je više cijeniti i voljeti a naše življenje u njoj će biti ispunjeno znanjem i samopouzdanjem!

 

ZAŠTO DA POSTANETE ČLAN KLUBA?!

Članstvom u našem klubu, kroz kupovinu naših izdanja direkno finansirate produkciju domaćih kulturoloških naslova i stičete pravo na kupovinu knjiga po velikim popustima i preferencijalnim cijenama!

KAKO DA POSTANETE ČLAN KLUBA?!

Kupovinom knjige “Epitafi bosanskih duša”!!!

GDJE SE MOŽETE UČLANITI?!

U našem uredu ili putem naše web stranice https://mladinska.ba/product/epitafi-bosanskih-dusa/

 

 

Ciljevi članstva u Klubu Knjige – Plemenita Baština?!

Naša misija je da proizvodimo lijepe i ozbiljne knjige zasnovane na pouzdanim i provjerljivim informacijama. Radi se o naslovima iz naše kreativne izdavačke radionice koji imaju obrazovni i prosvjetiteljski karakter i koji pomažu zainteresovanim pojedincima da izrastu u zdrave samomisleće individue – predvodnike pozitivnih društvenih promjena.

 

Znanje i samopouzdanje!

Bez kvalitetnih izdavača i isto tako bez kvalitetnih knjiga, svi zainteresirani će lutati u potrazi za istinitom informacijom. Stoga, ne bi bilo teško zamisliti osobu koja tragajući za istinom biva zavedena lakodostupnim, sveprisutnim i površnim informacijama koje kolaju internetom. Znanje i samopouzdanje stiču se samo kroz provjerenu literaturu koju želimo ne samo proizvesti, nego i ponuditi najširoj publici na dopadljiv način koji moderni čitalac u 21. stoljeću očekuje.

 

“Ništa se ne dešava dok se nešto ne pokrene(Albert Ajnštajn)

Industrija pisane riječi i intenzitet njene promocije u javnoj sferi, u Bosni i Hercegovini je preskromna da bi mogla potaći čitalački potencijal s kojim naša zemlja raspolaže. Razlozi za to su višestruki i svaki zasebno se da elaborirati. Međutim kako jednom reče Albert Ajnštajn ništa se ne dešava dok se nešto ne pokrene, tako smo došli na ideju da ponudimo dugoročni dogovor sa mrežom naših čitalaca.

 

Ideja Kluba Knjige – Plemenita Baština?!

Mi ćemo proizvoditi lijepe i ozbiljne knjige u naučnopopularnom formatu na bosanskom jeziku i o bosanskohercegovačkim temama kao što su historija, flora, fauna, prirodne ljepote, vodeni atlas, arheološko blago, gastronomsko blago, sakralni objekti, kultura, tradicija, običaji, bosanska pjesma, gradovi, ljudi .. a Vi ćete svojim članstvom ohrabriti više tiraže i biti dio šire mreže koja će osim čitalačke imati i ulogu razvoja svijesti o bogatstvu i originalnosti vlastite kulturnohistorijske baštine. Svaka knjiga će tako iznjedriti nove naslove, a Vi ćete biti nosioci kulture pisane riječi na našem jeziku i utemeljitelji svih naslova koji nam nedostaju. Malim postepenim koracima ćemo mijenjati sebe pa zatim i svijet u kom živimo.

 

KAKO SE POSTAJE ČLAN KLUBA KNJIGE „PLEMENITA BAŠTINA“ ?

KLUB KNJIGE – PLEMENITA BAŠTINA

KAKO SE POSTAJE ČLAN?

 Članom kluba knjige PLEMENITA BAŠTINA postajete kupovinom i plaćanjem knjige Epitafi bosanskih duša. Umjesto članarine, želimo ponuditi ovu prekrasnu knjigu poezije po cijeni od 60 KM uz mogućnost plaćanja na tri mjesečne rate po 20 KM. U cijenu je uključena i poštarina!

 • Time stičete pravo na popust od najmanje 20% od redovnih cijena svih naših izdanja  i  izdanja iz MK grupacije, pa do akcijskih sniženja koja mogu ići i do 70%.
 •  Popunjavanjem elektronske narudžbenice za knjigu Epitafi bosanskih duša na linku https://mladinska.ba/product/klub-knjige-plemenita-bastina/, ponudiće Vam se opcija DODAJ U KORPU. Klikom na tu opciju, otvoriće Vam se novi prozor sa opcijom PLAĆANJE koja Vam otvara novi obrazac koji trebate popuniti do kraja sa svojim podacima. Pored unosa traženih podataka potrebno je izabrati način plaćanja i na kraju potvrditi obrazac.
 • Članom možete poslati i dolaskom u naše uredske prostorije gdje biste bili usluženi sa svim informacijama, ili slanjem upita na mail [email protected] 
 • Naša obaveza je da Vam dostavimo knjigu Epitafi bosanskih duša, čijom konačnom otplatom postajete naš ČLAN! 
 • Naša je žalja da od trenutka kada postanete član, kupite najmanje jednu knjigu mjesečno bez obzira na vrijednost knjige. To može biti i slikovnica, roman ali i enciklopedija ili priručnik, ali članstvo u našem klubu je dobrovoljno i zasnovano na plemenitoj namjeri pa Vas kao člana ne obavezujemo na ispunjenje takve  norme.

 

ČLANARINA NA NEOGRANIČENI PERIOD

 • Članstvo u klubu knjige PLEMENITA BAŠTINA odnosi se na neograničen vremenski period, pod uslovom da ispunjavate članske obaveze!

 

ČLANSKE OBAVEZE

 • Obaveza svakog člana kluba jeste kupovina svih naših bosanskohercegovačih izdanja o temama iz Bosne i Hercegovine, najkasnije 3 mjeseca od dana izlaska domaćeg naslova iz štampe ili kupovina bar jedne knjige svaka tri mjeseca novisno o cijeni knjige! U suprotnom čanstvo ne važi i treba se obnoviti. Godišnji izdavački plan neće sadržavati više od 7 naslova.
 • Članstvo u klubu knjige se automatski gubi ukoliko član nije aktivan sa kupovinom duže od 4 mjeseca! U tom slučaju, ukoliko se žele sačuvati članske privilegije, potrebno je OBNOVITI ČLANSTVO kupovinom bilo koje knjige po redovnim cijenama u vrijednosti od 60 KM!

 

REDOVNO OBAVJEŠTAVANJE O NOVITETIMA I PONUDAMA

 • Na viber ili e-mail adresu redovno ćemo Vas obavještavati o svim našim projektima i novitetima iz naše grupacije, a Vi svojim članstvom imate mogućnost da iskoristite članski popust za naslove za koje budete zainteresirani.
 • Svaki član dobija svoju elektronsku člansku karticu putem maila koji je obavezno navesti u elektronskoj narudžbenici. Članska iskaznica će se slati elektronskim putem nakon isplate knjige EPITAFI BOSANSKIH DUŠA. Iskaznica će glasiti na ime i prezima člana i sadržavaće šifru pod kojom će član biti zaveden u registru članova, kao i datum od kada počinje teći članstvo u klubu knjige PLEMENITA BAŠTINA.
 • Ukoliko se redovno ispunjavaju već opisane minimalne obaveze iz dogovora , članstvo je neograničenog trajanja!

 

 

VAŠA ‘KUĆA DOBRIH PRIČA’!

 

 

Ilustracija separatora

Pratite nas na socijalnim mrežama

Ostanite u toku sa najnovijim objavama na našim oficijelnim profilima

Pozadinska ilustracija