fbpx

ŠTA AKO NEKO NAMJERNO UNIŠTI STEĆAK?!

ŠTA ĆE SE DESITI AKO NAMJERNO UNIŠTITE STEĆAK?! HOĆE LI IĆI U ZATVOR?!
Ukoliko kojim slučajem nemate zimsku opremu ili nemate rezervne sijalice..ukoliko jos niste upalili svjetla na vozilu…ukoliko još uz to dok čekate zeleno svjetlo na semaforu razgovarate na mobitel…ukoliko niste vezali pojas dok pokušavate da se probijete kroz gradsku gužvu…ukoliko vam je ostala saobraćajna ili vozačka dozvola u drugom sakou jer ste željeli doći na posao u novoj kombinaciji koja se slaže sa novim kaišem koji ste dobili za rođendan…ukoliko nemate u gepeku trokut ili prsluk…i pokažete drskost prema službenom licu…
MOŽETE SE U SLUČAJU DA NALETITE NA NEZGODNOG POLICAJCA SUOČITI SA ZAKONOM PREDVIĐENIM SANKCIJAMA KOJA ZA SVE NAVEDENE “ZLOČINE” U SAOBRAĆAJU MOGU IZNOSITI PREKO 1.000 KM. 
 
KAKVE VEZE SVE OVO IMA SA STEĆCIMA I STEĆKOPEDIJOM?!
ODGOVOR:
Ukoliko poželite jednostavno da uništite, minirate ili razbijete stecak, samo zato jer eto…baš Vas briga za tamo neko “kamenje” ili samo zato da iskalite bijes ili samo iz čiste zafrkancije…
MOŽETE (u slučaju da ste neoprezni pa Vas uhvate u nedjelu) po članu 65. stav 3 Zakona o zaštiti kulturne bastine Kantona Sarajevo BITI KAZNJENI SA NEVJEROVATNIH 100 KM!!!. DOBRO STE ČULI! (SLOVIMA: STOTINU KONVERTIBILNIH KM I 0/100)
Ukoliko stećak želite uništiti na teritoriji tuzlanskog kantona, moracete platiti kaznu u DINARIMA?!?!?!...kako stoji u tamošnjem zakonu koji uređuje istu oblast!
Skrouz
Ilustracija separatora

Pratite nas na socijalnim mrežama

Ostanite u toku sa najnovijim objavama na našim oficijelnim profilima

Pozadinska ilustracija