DOMAĆA ZIMNICA
Autor: Grupa autora
Od proljeća do jeseni, u vrtu i na tržnici, nalazi se obilje svježega voća i povrća po povoljnim cijenama.
Ništa ne prija bolje od poslastica koje od njih sami napravite, kao što su, primjerice, ukusan pekmez od malina, ulja aromatizirana začinskim biljem ili sočan kiseli kupus bez ikakvih dodataka.
Nema ništa lakše od toga da zamijesite tijesto od brašna, vode, kvasca i soli. Ništa nije jednostavnije od toga da rukama oblikujete oblike koje ćete zatim ispeći u pećnici. Pravljenje kruha je ritual, s unaprijed određenim koracima koji, jedan za drugim, vode do željenoga cilja. Nema potrebe za početničkom nervozom ili ukočenom potragom za savršenstvom. Kada pečete kruh, bitno je da imate vedar, pozitivan stav – da eksperimentirate, zabavljate se i da budete voljni pokušati ponovo. Sve što trebate jest slijediti neka osnovna pravila. Uživajte u 40 recepata za kruh, grisine, kekse i krekere iz bogate talijanske tradicije, koje je za vas odabrala Academia Barilla.
Kulinarski priručnik BRZA JELA Z ASVAKI DAN nephodan je svima koji ne žele gubiti dragocjeno vrijeme uz štednjak. Sada možete pripremiti ukusno, svježe i zdravo jelo čija će vam priprava oduzeti svega 30 minuta ili čak manje te će vam ostati dovoljno vremena za opuštanje nakon posla ili druženje s obitelji i prijateljima. Ova zbirka primamljivih recepata za brzu pripremu čak 365 jednostavnih i raznovrsnih jela oduševit će sve zaposlene osobe, ali i domaćice koje su se zaželjele maštovitih obroka.
Juhe, lagani obroci, riža i tjestenina i mahunarke, delicije s mesom i ribom, deserti ...zavirite u kulinarsku škrinjicu s blagom! Podijeljena u 11 preglednih poglavlja naša će vam kuharica otkriti mnoštvo izvrsnih recepata te tehnike pripreme namirnica i metode brzog kuhanja koje će vam uštedjeti vrijeme i novac. Bez muke i razmišljanja - zadivite ukućane sjajnim jelima svaki dan u godini!
Zapečeni čili od četiri vrste graha s palentom pomoći će vam poboljšati pamćenje. Pileća prsa punjena špinatom i sirom gotovo upola smanjuju rizik od moždanog udara! Čak i slatka poslastica poput nepečene pite od bundeve može pomoći u borbi protiv raka… Povrće je veoma zdravo, bogato je antioksidansima, vitaminima i tvarima koje smanjuju rizik od karcinoma, srčanih i mnogih drugih bolesti. Ali, ako ste poput većine, tad je preporučenih pet vrsta povrća dnevno za vas pravi izazov.
Mozaik knjiga i Reader's Digest izdali su kuharicu koja će vam pomoći da jedete povrće spravljeno na jednostavan i ukusan način. A što je najbolje od svega, svaki recept kombinira povrće nužno za zdravlje s hranom koju vaši ukućani obično jedu i vole. Povrće za zdravlje i vitalnost osigurat će vam maksimum hranjivih sastojaka u nevjerojatno ukusnim receptima koji će pomoći u prevenciji bolesti i poboljšanju vašega zdravlja.