fbpx

KAKO UMIRITI UM

38,90 KM

Moguće je pronaći prisutnost i produktivnost unatoč izazovima

Život zna biti užurban i često nas pogura do krajnjih mentalnih granica. Stalni digitalni podražaji, društvene mreže, potraga za „više“ i „još“, uspoređivanje s drugima – sve nas to odvlači od života u „ovdje i sada“ i izvor je kroničnog stresa koji nas može dovesti do izgaranja. Upravo se to dogodilo autoru svjetske uspješnice Hyperfocus i jednom od vodećih stručnjaka za produktivnost Chrisu Baileyu; doživio je burnout na pozornici dok je držao predavanje. Shvativši da njegov nemiran, tjeskoban um zadovoljstvo traži na pogrešnoj strani – u onome što nema – posvetio se suprotnom cilju: traženju spokoja. U ovoj je knjizi sažeo najbolje i najučinkovitije praktične, znanstveno utemeljene strategije, tehnike i savjete za umirivanje uma.

Kad naučimo umiriti um, biti prisutni i osvijestiti ono što (i tko) je pred nama, uvijek ćemo se osjećati kao da imamo dovoljno. Usto, spokojan um je i produktivniji um, a prisutnost jamči angažiranost, uživljenost i udubljenost koje nam donose više zadovoljstva i osjećaja smisla. Više uživamo u svakodnevici, a ujedno imamo i dovoljno energije, izdržljivosti i motivacije za sve što život donosi.

Spokoj nije krešendo; on je stišavanje, vraćanje našoj pravoj naravi. On je stanje uma koje se skriva pod slojevima aktivnosti našeg života.

Upoznaj autora

Chris Bailey kanadski je autor koji je svoje obrazovanje započeo specijalizacijom za menadžment i marketing, ali je vođen svojim interesima, profesionalni rad posvetio istraživanju produktivnosti. Danas jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za produktivnost, autor je dviju cijenjenih uspješnica: Hyperfocus The Productivity Project, piše za Alifeofproductivity.com i drži predavanja i govore za organizacije diljem svijeta. Bavljenjem jogom i meditacijom pomoglo mu je da spoji najbolje od analognog i digitalnog svijeta, produktivnosti i smirenosti uma. Živi u Ottawi sa suprugom. https://chrisbailey.com

Više informacija

Na zalihi

SKU: 9789532575736
  • Format: 14,8 x 22 cm
  • Uvez: meki
  • Broj stranica: 256
  • Biblioteka: Alter Ego
  • Izdavač: Planetopija
  • Izdanje: Srpanj, 2024.
  • Prevoditelj: Matija Pospiš
  • ISBN: 978-953-257-573-6

Dodatne informacije

Izdavač

Planetopija

Autor

Chris Bailey

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “KAKO UMIRITI UM”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pratite nas na socijalnim mrežama

Ostanite u toku sa najnovijim objavama na našim oficijelnim profilima

Pozadinska ilustracija