VEGANSKI SLADOLED

49,40 KM

Uživajte u neodoljivim ledenim slasticama

Više od 80 recepata za sladolede na štapiću, instant-sladolede, sladoledne torte, ledene lizalice, sladoledne kreme, kremaste ledene napitke, sladoledne kolačiće i sendviče, razne preljeve i druge dodatke s isključivo zdravim, cjelovitim sastojcima: bez rafiniranih šećera, bez mliječnih proizvoda, bez glutena, s receptima za verzije bez orašastih plodova. Sa ili bez aparata za sladoled, za zabave, obitelj ili kao zdravi dekadentni desert za jednu osobu – ponekad samo od nekoliko vrhunski odabranih sastojaka. Od kremastih lizalica s borovnicom do slatko-slanog sladoleda s karamelom i kokicama, od trostrukog čokoladnog frapea s metvicom do sladoledne torte s trešnjama – recepti se nižu, jedan bolji od drugoga, uz predivne fotografije samih autorica.

O autoricama knjige Veganski sladoled:

Virpi Mikkonen kreira recepte, piše i podučava o hrani (ima diplomu Institute for Integrative Nutrition iz New Yorka), a bavila se i novinarstvom. Njezin blog Vanelja dobio je Saveur Award 2015. Kao najbolje dizajnirani blog, a o njemu su, između ostalog pisali i Honest Cooking, HuffingtonPost, Yahoo Food.Tuulia Talvio je blogerica i učiteljica joge. O njezinom blogu Uusia Tuulia pisali su Brit +Co, Camille Styles, Yahoo Food i Feedfeed.

Više informacija

Na stanju

Kupi i osvoji 49 poena!
SKU: 9789532573428
  • Stranice- 216
  • Uvez- meka
  • Širina- 185
  • Visina- 235
  • Debljina -14
  • Jezik- Hrvatski
  • ISBN/EAN:9789532573428

Virpi Mikkonen, Tuulia Talvio

Dodatne informacije

Autor

Marina Brekalo

Izdavač

Planetopija

Možda će vam se također svidjeti…

  • Ilustracija knjige

VEGANSKI SIREVI

Marina Brekalo
Planetopija
U kuharici Veganski sirevi Marine Brekalo skupljeni su najvažniji recepti za veganske sireve koje kao početnik svatko može napraviti s lako dostupnim namirnicama. Baza su im uglavnom orašasti plodovi i probiotici za fermentaciju, a postupci su vrlo jednostavni i osnovni koraci neprestano se ponavljaju. Iako veganski sirevi izgledom doista nalikuju na mliječne sireve, okusi se ne ponavljaju doslovno, no možda će vas iznenaditi da su okusi veganskih sireva puno snažniji i izražajniji. Osim namaza, umaka, mekih, slatkih i fermentiranih inačica klasičnih sireva, kao i originalnih veganskih recepata, u kuharici je i nekoliko recepata koji izvrsno dopunjuju sirne plate, kao što su crveni i zeleni pesto, originalan sirovi chutney, te neizostavni krekeri i baguette. Marina Brekalo, koja stoji iza IG profila @brekalicious i web stranice brekalicious.com, poznato je ime ljubiteljima gurmanske prirodne prehrane, a posebno se ističe svojim inovativnim sirovim tortama i jelima s veganskim sirevima. O AUTORU: Marina Brekalo rođena je u Zagrebu gdje i danas živi i radi. Iako je po struci modni dizajner, već u dvadesetima svoju kreativnost usmjerava u pripremu hrane, istražujući biljnu i prehranu prema načelima makrobiotike. Prve korake u smjeru zdrave prehrane napravila je uz knjigu Hrana za život Zlatka i Jadranke Boban Pejić, a upravo se taj početak i danas oslikava u njenom načinu biranja namirnica i pripreme hrane. Svoje istraživanje nastavlja kroz dostupnu stranu literaturu, istražuje strane veganske blogove te godinama kasnije i edukacijom u ustanovi Makronova i na The Raw Chef Academy Russella Jamesa. Danas vodi svoj Brekalicious Raw Kitchen Studio izrađujući inovativne sirove torte, stoji iza IG profila @brekalicious i web stranice brekalicious.com, održava radionice u suradnji s Makronovom i Enzita Kitchen Studiom, a iz želje za neprestanom edukacijom svoje istraživanje nutricionizma dalje produbljuje u smjeru sirove i veganske hrane.
14,70 KM

Pratite nas na socijalnim mrežama

Ostanite u toku sa najnovijim objavama na našim oficijelnim profilima

Pozadinska ilustracija