• Format: 16,3×12,3×0,3 cm
• Uvez: tvrdi
• Biblioteka: Alter Ego
• Izdavač: Planetopija
• Izdanje: Rujan, 2024.
• Prevoditelj: Ivona Šešelj
• ISBN: 978-953-257-561-3

VJEŽBE DISANJA (karte i knjižica))
55,00 KM
50 karata s vježbama disanja i knjižica s dodatnim pojašnjenjima istraži svoj dah s meditativnim praksama
Odvojiti vrijeme za brigu o sebi neprocjenjivi je dar za naše fizičko, mentalno i emocionalno zdravlje, a svjesno disanje ključno je za našu dobrobit i vitalnost.
Jednostavno odaberite jednu ili više karata prema svom trenutnom stanju – za fokus, opuštanje, dizanje, otpuštanje ili povezivanje.
I samo dišite…
Upoznaj autora
Rebecca Moore je instruktorica meditacije, rada na tijelu i vježbi disanja, intuitivni vodič i autorica.
Na stanju
Kupi i osvoji 55 poena!SKU: 9789532575613
Kategorija: Zdrav život, sport
Dodatne informacije
Autor | Rebecca Moore |
---|---|
Izdavač | Planetopija |
Budi prvi koji će recenzirati “VJEŽBE DISANJA (karte i knjižica))” Poništi odgovor
Preporučujemo
PRIRODNO BEZ GLUTENA – Najbolje iz prirode za cjelovite, uravnotežene obroke kroz sva godišnja doba
Jadranka Boban Pejić
Planetopija
Hraniti se bez glutena ne mora značiti jesti jednolično, bezglutenska prehrana može biti zdrava, ukusna i uravnotežena. Jadranka Boban Pejić, prvo ime prirodne prehrane u ovoj bogato opremljenoj kuharici predstavlja prirodnu prehranu s obiljem cjelovitih namirnica koje prirodno ne sadrže gluten.
Uz pregršt recepata u glavnom dijelu knjige te uvod u kojem ćete saznati više o žitaricama koje ne sadrže gluten i njihovim brašnima, o vitalnosti hrane i organskom uzgoju, prirodnim zgušnjivačima i uzrocima sve češćih zdravstvenih tegoba koje izaziva gluten, ova će kuharica pomoći svima koji povremeno ili stalno izbjegavaju gluten da s lakoćom kreiraju ukusne i raznovrsne jelovnike za cijeli dan i kroz sva godišnja doba. Veganski recepti s cjelovitim namirnicama bez šećera i umjetnih dodataka osmišljeni su da vam daju obilje energije i snage, okuse i mirise koji će vas ispuniti zadovoljstvom i osjećajem sitosti.
Zeleni rižoto, salata od batata i rikule, gusto varivo od amaranta s korjenastim povrćem, kroketi od riže i badema, samo su neki od recepata od kojih ćete složiti cjeloviti obrok. Treba spomenuti i cijeli niz recepata za slane i slatke palačinke i namaze za zdrave brze užine i lakše 'odvikavanje' od pekarskih proizvoda. Slasni deserti – slastice bogate orašastim plodovima, kakaom i prirodnim zaslađivačima mogu biti samostalni međuobrok, a svaki će obrok dopuniti i obogatiti eksplozijom okusa bez osjećaja krivnje - bogata torta od jagoda, krema od kakaa, mafini s malinama, hrskave egzotične pločice samo su neki od njih.
Recepte prate prekrasne fotografije u boji koje i ovoga puta potpisuje poznata fotografkinja Maja Danica Pečanić.
O AUTORU:
Jadranka Boban Pejić prvo je ime prirodne prehrane u Hrvatskoj.
Više od dvadeset pet godina vodi različite programe edukacije te je autorica brojnih članaka i stalna suradnica nekoliko domaćih časopisa, televizijskih priloga i emisija.
Svoj put u svijet prirodne prehrane započela je 1985. godine kao studentica defektologije. Nakon završetka studija dvije je godine radila kao znanstveni asistent na Fakultetu za defektologiju u Zagrebu. U isto vrijeme, edukacijom na Kushi institutu u Bostonu, SAD, stekla je zvanje učiteljice makrobiotike.
Jadranka i njen suprug Zlatko pioniri su zdravih stilova življenja, promicanja organskog uzgoja i ekološkog pristupa u svakodnevnom življenju te su zajedno održali brojne tečajeve u svim većim gradovima u Hrvatskoj, kao i u drugim zemljama.
Autorica je kuharica Žitarice, Alge, Proljeće, Ljeto, Jesen, Zima, Bez glutena, Supernapitci, Prirodno i slatko, Prirodno bez glutena te priručnika Za bebe i djecu 1, Za bebe i djecu 2, i koautorica knjige Hrana za život.
Kuharica Ljeto Jadranke Boban Pejić osvojila je drugo mjesto prestižnog svjetskog priznanja Gourmand World Cookbook Award u kategoriji najbolje vegetarijanske kuharice svijeta za 2007. godinu.
U prvom krugu ove prestižne nagrade proglašene su najbolje nacionalne kuharice za pojedine kategorije.
Tako su 4 kuharice Jadranke Boban Pejić ušle u konkurenciju u 5 kategorija te proglašene za najbolje u Hrvatskoj u 2007. godini.
Kuharica Alge proglašena je najboljom u kategoriji kuharice za ribu i morske plodove.
Za bebe i djecu u kategoriji najboljih kuharice za djecu i obitelj.
Ljeto u kategoriji najbolje vegetarijanske kuharice i najbolje kuharice za zdravu prehranu.
A serija kuharica prema godišnjim dobima Proljeće, Ljeto, Jesen i Zima ušla je u uži izbor kategorije najbolje serije kuharica.
Zajedno sa suprugom Zlatkom Pejićem, osnivačica je Ustanove Makronova u Zagrebu, autorica programa Škole prirodne kuhinje i koncepta Cjelovito zdravlje žene, direktorica poduzeća Biovega te sretna majka Davida i Dore Korine.
PERMAKULTURA- Vodič za početnike
Miroslav I Karamela Kiš
Planetopija
Briga za Zemlju, briga za ljude i mudar nadzor populacije i potrošnje materijalnih dobara tri su osnovna načela permakulture.
Iako u srcu permakulture leži vrtlarstvo, ona se bavi i proizvodnjom zdrave hrane, smanjenjem stvaranja otpada i zagađenja planeta, održivom gradnjom, zdravorazumskim oblikovanjem ljudskih obitavališta i dizajnom ljudskih zajednica. Odlikuje je održivost, bioraznolikost i stvaranje žilavih, stabilnih prirodnih ekosustava.
Permakultura je iznimno duhovna i istodobno čvrsto ukorijenjena u praktičnom svakodnevnom materijalnom svijetu. Pojedinca ohrabruje da prepozna i ostvari promjenu u sebi i tako mijenja svijet: “Najprije napravi svoj vrt!”
"Održivost i zdravorazumski pristup permakulturnom dizajnu svakako su važni, ali za nas je od samog početka bila mnogo važnija ideja i namjera s kojom se to ostvaruje. Iskrena, otvorena i trajna namjera brige o zemlji svih nas." Miroslav i Karmela Kiš
O AUTORIMA:
Karmela i Miroslav Kiš već petnaest godina žive permakulturu, a svoja su znanja i iskustva prenijeli u ovaj sveobuhvatni priručnik. Što je permakultura, njezina filozofija, etika, načela i osnovni pojmovi objašnjeni su u prvom dijelu, središnji dio pripao je vrtlarstvu, dok posljednji dio govori o psihopermakulturi ili kultiviranju sebe u skladu s prirodom kao jedino trajno bogatstvo koje pojedinac može steći. Iako praktičan priručnik, knjiga daje nadahnuće i viziju novog društva, budućnosti koja počinje sada: brigom za Zemlju.
ZDRAVA JETRA
Anthony William
Planetopija
Odgovori na pitanje što uzrokuje ekceme, psorijazu, dijabetes, akne, streptokokne infekcije, giht, nadimanje, žučni kamenac, iscrpljenost nadbubrežne žlijezde, umor, masnu jetru, probleme s tjelesnom masom, sibo i autoimunu bolest.
Zamislite da se posvetite samo jednom aspektu svojeg zdravlja i time potpuno preobrazite svoje zdravstveno stanje i vitalnost – iscijelite mnoge tegobe koje vas muče, ali i spriječite razvoj bolesti koje su vam već prijetile… U svojoj novoj knjizi Anthony William – poznatiji kao Medicinski medij otkriva kako rasterećenjem jetre možemo ublažiti ili ukloniti mnoge simptome i stanja na putu prema optimalnom zdravlju. Jetra je jedan od najopterećenijih organa čiji je prvenstveni zadatak da nas štiti i kompenzira sve što bi moglo napasti naše tijelo i razviti se u bolest. Ne radi se samo o raku, cirozi ili hepatitisu – gotovo svaka tegoba, od probavnih smetnji do emocionalnih problema, od visokog krvnog tlaka do smušenosti i nefokusiranosti, promjena na koži do autoimunih i drugih kroničnih stanja, ima svoje izvorište u preopterećenoj jetri. Dobra je vijest da sami možete puno učiniti da pomognete svojoj jetri. Uz suosjećajne uvide, detaljna objašnjenja, savjete, meditacije i slasne recepte te jedinstveni 9-dnevni program, ova je knjiga kamen temeljac vašeg zdravlja.
UPOZNAJ AUTORA
Anthony William, pokretač globalnog pokreta zagovornika celerova soka i autor New York Timesovih uspješnica Medicinski medij; Hrana koja mijenja život; Zdrava štitnjača; Zdrava jetra; Celerov sok (na hrvatskom jeziku sve u izdanju Planetopije), rođen je s jedinstvenom sposobnošću komuniciranja s Duhom suosjećanja, koji mu pruža nevjerojatno korisne informacije za iscjeljivanje koje su ispred našeg vremena. Anthony od četvrte godine koristi svoj dar „čitanja“ ljudskih zdravstvenih stanja te savjetuje kako se iscijeliti. Zahvaljujući neviđenoj preciznosti i uspješnosti, pod imenom Medicinski medij zaslužio je povjerenje i ljubav milijuna ljudi diljem svijeta, a među njima i brojnih glumaca i rock zvijezda, milijardera, profesionalnih sportaša i drugih ljudi koji nikako nisu uspijevali pronaći put prema iscjeljenju – sve dok im on nije prenio uzvišene uvide. Tijekom desetljeća, Anthony je također bio dragocjena pomoć liječnicima u liječenju najzahtjevnijih slučajeva.
Više o njemu pročitajte na internetskoj stranici www.medicalmedium.com.
ZDRAVO SRCE (Plt)
Boon Lim
Planetopija
Dr. Boon Lim jedan je od vodećih svjetskih kardiologa, a u svom radu na sveučilištu Imperial College i u bolnici Hammersmith, jednoj od najvećih specijalističkih kardioloških klinika u Londonu, pomogao je desecima tisuća pacijenata, smislio napredne, suvremene metode za liječenje aritmije i sinkope te operacijom spasio mnoge živote. Ovu je knjigu napisao kao priručnik za preuzimanje kontrole nad zdravljem srca. Iz nje ćete naučiti kako srce funkcionira, što mu stvara poteškoće i što mu je potrebno da bi optimalno radilo, kao i što trebate pitati svojeg liječnika.
Dr. Lim u svom pristupu liječenju uvijek spaja najbolja dostignuća medicine s otvorenim holističkim pristupom zdravlju i vitalnosti te smatra da put iscjeljenja za svakoga počinje u njemu samome.
U knjizi pronađite praktične i jasne uvide i smjernice o zdravlju srca:
kako srce funkcionira
visoki i niski krvni tlak
kolesterol
srčani udar i bol u prsima
aritmija
nesvjestica
prehrana i vježbanje za snažnije srce
stres i važnost odmora
holistički pristup zdravlju srca
O AUTORU:
Dr. Boon Lim je kardiolog konzultant i počasni viši predavač na Imperial Collegeu u Londonu i bolnici Hammersmith, s jednom od najvećih specijalističkih jedinica za bolesti srca u Londonu. Vodeći je stručnjak za sinkopu i aritmiju, s više od 100 istraživačkih radova. Drži predavanja i webinare pacijentima, liječnicima i pružateljima zdravstvenih usluga o raznim kardiološkim temama. Najpoznatiji je kardiolog u Velikoj Britaniji, a kolege su ga proglasili liječnikom godine četiri puta uzastopno od 2017. do 2020. Dr. Lim je oformio www.stopfainting.com, kako bi laicima bolje objasnio nesvjesticu. Na svojoj web stranici piše blog i objavljuje videozapise, a bio je i dio BBC-jevog medicinskog serijala The Diagnosis Detectives. Dr. Lim u liječenju uvijek spaja najbolja dostignuća medicine temeljena na najnovijim istraživanjima s otvorenim holističkim pristupom zdravlju i vitalnosti te smatra da put iscjeljenja za svakoga počinje u njemu samome.
www.drboonlim.co.uk
Recenzije
Još nema recenzija.